Dråpliga historier/Roliga historier
Forummedlemmarnas dråpliga historier kring vår hobby
Tillbaka till förstasidan

Montering av dockskåp
Jag fick mitt dockskåp och skulle givetvis sätta upp det på en gång.
Det ska stå i lilla rummet och eftersom det är stort och tungt så tyckte min sambo att jag kunde ju montera det där inne på en gång.
Vilket gick bra till bakstycket skulle på plats. Då kom jag fram till att det var för trångt att lägga ner dockskåpet på golvet. Så sambon och jag bar ut det i storarummet. Det var lite rangligt så jag fick palla upp det med stolar på kortsidorna och när jag skulle sätta fast taket för att få det lite stadigare rasade hela huset ihop som ett korthus. det blev en fin trave men golv och väggar varvat, som tur var sprack inte trät när det rasade.
Något ilsken bar jag in det till lilla rummet igen och lugnade ner mig några timmar och sen gjorde jag ett nytt försök och väntade så att limmet han torka.
När jag hade limmat fast två väggar och de skulle torka, hade vår kattunge retat upp en av våra stora katter så att han jagade henne och de sprang på det jag nyss hade limmat så att det rasade igen. Gissa om de höll på att åka ut båda två.
Nu har jag i alla fall fått ihop det.
Tapetsering
Jag har precis upptäkt vikten av att göra färg- och tapetval i dagsljus.
Fick ett infall i går kväll och tapetserade med största omsorgsfullhet det sista rummet i mitt 1:12-hus. Idag, i dagsljus var jag inte fullt lika nöjd. Det nytapetserade rummets tapeter kommer från samma tapetserie som de övriga rummen, men är av en annan färskala. Jag hade två våder med samma mönster, men i olika färgskalor, och råkade ta fel i kvällsbelysningen. Det skär sig rejält! Helt ofattbart att jag kunde se så fel! Det riktigt lyser. Usch!
Börja om från början...
Tapetsering
Det här kändes varken roligt eller dråpligt men någon kanske känner igen sig Question
Jag håller på att tapetsera mitt skåp. Det har sina sidor för dörrar och fönster sitter ju inte precis mitt på en vägg. Och jag ritar på tapetens baksida och det gäller att hålla tungan rätt i munnen när man ska rita allt omvänt. Nu har jag en jättefin tapet! Den är randig och har en bård med små keruber som håller upp en blomstergirlang. Helt underbar! Jag ritade de två sista bitarna och skar ut en tapet. Dörren hamnade precis rätt och biten verkade stämma precis. Men det var bara ränder, ingen bård. Jag hade vänt tapeten upp och ner när jag ritade...
Idag på förmiddagen när det inträffade hade jag mycket svårt att se något roligt i det hela. Så nu har jag några alternativ
1. Jag låter en vägg vara utan bård
2. Jag väntar till på tisdag och försöker smita iväg för att köpa en ny tapetrulle.
3. Jag försöker skarva dit en bit bård
4. Jag går ner med allt ihopa till grovsoprummet.
Jag har nog kommit över det här imorgon Embarassed
Skalsammanblandning
Det är möjligt att jag börjar bli senil (fyller snart 50, huvva!). En sak som jag allt oftare råkar ut för är att jag har svårt att skilja på mitt fullstora hem och minimiljöerna... (nej, jag har inte försökt trycka ner mig i en dockskåpssäng på kvällen!!). Men om jag tex är på IKEA eller någon annan affär som säljersaker till hemmet, så blir jag så himla glad när jag serjust en sån stol som jag vill ha. Eller en underbar kudde. Eller fantastiska skålar. Och så kommer jag på att de är ju alldeles för stora... Embarassed Antar att det är dax att skriva in miniatyrmässan i kalendern i god tid!
Att lägga saker på ett säkert ställe
Jag har en väninna som håller på med en vinlåda. I denna vinlåda skall bl a 2 flickor, en ljus och en mörk, ligga och sova i en koja. I Soest köpte jag ett antal nyanser av hårmaterial och lade dom åt sidan för att bla min väninns flickor skulle få fina hårmanar. I ett halvår har påsarna legat på mitt skrivbord tills jag för några dagar sedan tänkte att jag lägger dem på en säkrare plats än i röran på mitt skrivbord. Tänkt och gjort!
Idag kom min väninna med lådan och bad om hjälp att bli färdig med den. Var tror ni håret till ungarna är? Just precis- puts väck! Jag vände upp och ner på halva arbetsrummet för att hitta det säkra stället där jag lagt påsarna. Men---- nog är stället säkert, det går inte att hitta.
Det var bara att börja rota i soppåsen för min frissa hade varit hemma hos mig på morgonen och klippt mig jättekort, och som tur var så hade jag inte hunnit kasta påsen med den avklippta kalufsen och min väninna fick offra en länk av sitt ljusa hår, längst in bak i nacken, så ungarna har fått sina hår till slut.
Slutet gott allting gott, särskilt med tanke på allt roligt jag hittade som jag glömt bort att jag haft, när jag härjade runt efter hårpåsarna.
Antistädningshälsningar
Våndan med små saker
jag hade gjort en nappflaska i skala 1:48, den var ca 4-5 mm lång. Och precis när den är färdig, så bokstavligen flyger den iväg neråt, jag lägger mig på alla fyra och letar en god stund, men lyckas inte hitta den. Inte så konstigt kanske, den var glasklar förutom nappen som var målad med brun glasfärg, så den skulle ju knappt synas på parketten. Den var i och för sig lättgjord, men jag hade ingen mer sådan pärla som behövdes till den så jag kunde inte göra någon ny. Sad Nåväl... tiden gick och fem år senare skulle jag flytta mitt arbetsbord; ett gammalt köksbord med en liten klaff i vardera änden. När jag fäller ner klaffarna får jag se att på ena gångjärnet till ena klaffen, ligger min saknade lilla nappflaska tillsammans med lite damm och småskräp - välbehållen efter alla dessa år! När jag tappade den föll den alltså ner precis i den smala springan mellan bordsskivan och klaffen, och lyckades hamna just på gångjärnet, där den sedan har legat hela tiden utan att jag har sett den. Laughing
Det första jag gjorde när jag hade återfunnit nappflaskan, var att ta fram en liten blixtlåsplastpåse och lägga den i. Så gör jag numera alltid med mina riktigt små saker, då kan jag hantera dem och titta på dem utan att vara rädd att tappa bort dem.
Borttappat
Lådan till bordet i mitt växthus är borta. Jag misstänker att det gått till så här. Jag skulle limma lite blomjord på bordet samt sätta fast krukorna med tacky wax. Jag vred och vände på bordet när jag gjorde det. Någon dag senare upptäckte jag att lådan var borta. Vid bordet där jag höll till har jag en papperskorg. Den hade jag naturligtvis tömt och sopbilen hade varit och hämtat. Lådan hade säkerligen trillat ner i påsen ochh nu är den borta.
Borttappat
Att tappa bort saker verkar vara det genomgående temat. Inte så konstigt kanske. Smile
Jag gick runt och irriterade mig i flera månader på att jag hade tappat bort den fina lilla julbonaden jag fick som julhälsning. För att jag handlat hos Skala Minimal förra året, antar jag. Jag kunde ju för katten hitta kuvertet den kom i, men inte själva bonaden. Jag letade igenom mina julkort gång på gång och gav till slut upp. Säkert hade den kommit med nån papperslapp eller nåt annat skräp och hamnat i papperskorgen. (Letade igenom papperskorgen också, utan resultat.)
Några månader senare skulle jag vända blad i almanackan jag har på jobbet. När jag hänger upp almanackan kommer ett tunt litet föremål nedsinglande på skrivbordet. Det är julbonaden!
Den hade alltså letat sig in mellan almanackssidorna medan båda låg på mitt skriv-/pysselbord hemma i december. Sedan hade den suttit kvar mellan bladen medan almanackan hängt på väggen i flera månader, innan den till slut lossnade.
Att lägga saker på ett säkert ställe
Mig händer det hela tiden att man tappar sina saker eller lägger dom på "den säkra platsen". Sen när man behöver det, är den borta. Sen när man letar något annat så hittar man det förra. Jag har letat igår och idag efter saker jag hade beställt till min tomtehus. Mad De var borta. Men för en stund sen satta jag mig i soffan och vad får jag se, under soffbordet låg lådan. Laughing
Sakerna får inte plats
Very Happy
Jo då,jag känner också igen mig..
Eftersom jag inte har fått mitt skåp färdigt,så ställer jag in mina saker i
ett hörnskåp(som var tänkt att bli dockskåp)blir inte så..Men i alla fall..
Det börjar bli fullt i mitt skåp,så varenda gång jag "pysslar lite"
Så nog fanken ,så ramlar alltid samma saker ut..Tex mina frukter,de är ju så små..Sen ALLTID rullar de in under skåpet,så gissa vad jag gör varje gång?
Börjar bli så van nu,men alltid samma visa..
Egentligen inte dråpligt utan roligt:
Idag när jag gick ner till bussen låg det en jättefin liten fyrkantig vägghylla av bastant furu i skogen bland alla träd och sjöng liksom till mig:
- ta mig, ta mig
ta mig och gör något av mig
gör nåt, gör nåt
gör ett nytt tittskåp av mig!
(fritt efter Rikard Wolff)
Jag gömde den bakom en gran och när jag kom hem tog jag den med mig. Kanske det blir ett Mexicoskåp med den nya vasen och med andra små saker jag köpte i Mexico för 30 år sedan samt senare förvärvde mexicanska grejer.

 
webmaster@skalaminimal.se
Denna sida är sponsrad av Skala Minimal HB