Trädgårdsprojektet
Miniatyrforumets projekt våren-hösten 2006
Tillbaka till förstasidan

Birgittas
Birgitta
En ljuslykta som har "rensats från ljushållare. Rabatt av isärklippta ljusmanchetter, gräsmatta av grön mossa, Lundbymöbel. Träd av död äppelgren som doppats i lim och beströtts med torkade gröna frön och små torkade rosa blommor.

ingrid
Ingrid
Ett trädgårdsskjul av en cigarrask. På vänstersidan är det lite släkt- och Gotlandsbilder därför att släktningar i Stockholm har fått skåpet. Till höger har man skördat potatis, bönor mm.
Sylvia
Sylvia
I detta skåp har jag inte gjort så mycket själv. Mest plockat ihop och satt in. Dockorna har jag gjort. Mamman är en Gibson Girl.
Jag har sytt kläderna och flickans hatt har jag bättrat på.
Boken hon håller i har jag gjort.
Jag har lagt golvet med färdiga golvrutor.

agneta
Agneta
Först målade och krackelerade jag fönstren och dörren, sedan satte jag i plastglasen. Målade lite smuts och mossa.
Själva huset är först målat i en gulaktig färg sedan krackeleringslack och antikvit.
Lite smuts och kaffesump är påmålat.
Trasig tegelvägg, först gjorde jag en tegelvägg som jag brukar med äggkartong. Ovanpå det la jag spackel som fick torka till lite. Nästa steg var att ta bort så det ser ut som det lossnat. Stenfärg, gul färg, kaffesump mm.
Bordet har jag karvat i, målat, karvat mer och sandpapprat.
Lite krukor har blivit gamla med hjälp av målarfärg.

lissu
Lissu
maria
Maria

Staketet är gjort av wellpapp som jag har klippt och målat, gräsmattan är gjort av torkad dill (egenodlad) blombågen är gjord av spiralen som sitter i kollegieblock. Den är doppad i lim och sedan i doppad färgad sågspån. Boden är också gjord i wellpapp och taket är målad med stenfärg. Grönsakerna i landet är gjort av både fimolera och små pärlor. Blomkrukorna är från äggkartong och blommorna kommer från ljusmanschetter. Vattenfontänen är gjord utav lera och vattnet är geleljus, till fontänen har jag använt mig av ”plåten” runt värmeljusen.


eva
Eva
sigrid
Sigrid

IngerTill Miniatyrforumet